Bestill time: 55 32 93 24
Adresse:
Strandgaten 5, Bergen Sentrum
Vis kart
Åpningstider:
Man-, ons- og fredag:
8-16
Tirsdag og torsdag:
8-18
E-post: post@5-3.no

Snorker sengepartneren din?

Har du – bruker du - ørepropper? Må du ”halv-vekke” partneren din for at du skal få sove? Hvordan er din - og hans/hennes – søvnkvalitet?

For mange er disse spørsmålene dessverre meget aktuelle. Spørsmålene – og svarene – er velkjente.  I år etter år er dette vanen på soverommet. Det er så vanlig at mange tror det må fortsette slik. Det må det ikke.

Noen er snorke-operert.  Noen har pustemaskin (c-pap). Mange som har pustemaskin bruker den ikke. Og snorkingen fortsetter. Snorking som plager andre. Snorking som gir deg selv – i tillegg til partneren din – dårlig søvn – lite søvn.

Hvorfor snorker vi?

Snorking skjer ofte på grunn av trangt svelg. Svelget blir trangere når en sover på ryggen. Og svelget blir trangere når en blir eldre – og tykkere. Snorkeoperasjoner har vist seg lite vellykket. Noen er re-operert. Og snorkingen fortsetter.

Når en snorker blir luftstrømmen til lungene redusert noe. Ved reduksjon av luft til lungene blir det mindre oksygen til lungene. Og mindre oksygen til lungene gir mindre oksygen i blodet – mindre oksygen til hjernen. Natt etter natt.

Hos noen kollapser svelget helt. Snorkingen stopper opp. Det skjer ingen luftgjennomstrømming til lungene. Oksygennivået i blodet synker. Ofte i mange sekunder. Ofte mange ganger for timen. Natt etter natt. Og hjernen får for lite oksygen. Hver natt. Fenomenet kalles søvn-apné. Nær en halv million nordmenn er rammet, les mer om søvn-apnè på forskning.no.

Hva kan skje når hjernen ikke får nok oksygen?

Hjernen er ømfintlig overfor mangel på oksygen. Det oppstår kroppslig alvorlig sykdom over tid. Man er ”trett når en våkner”. En blir uopplagt og initiativløs. En ”orker ikke”. I tillegg er der mye større fare for at en sovner når du kjører bil – i fjellveggen.

Snorkeskinne, en effektiv løsning

Det finnes en enkel måte å redusere både snorking og søvn-apné. Det skjer ved at en sover med en plastskinne. Skinne gjør at underkjeven presses frem noen millimeter. Tungen følger med. Svelget åpnes. Luftstrømmen bedres. Og hjernen blir glad og våken. Her finner du utdypende informasjon om snorkeskinner.

Og partneren din blir også glad – svært glad.

Kanskje er det slik at partneren din skal få en snorke-skinne (som du bruker) av deg?

Vi har mange års erfaring i dette. Vi har lang erfaring med flere ulike fabrikat skinner. Vi kan hjelpe deg. Vi kan hjelpe dere. Kontakt oss gjerne i dag for mer informasjon.

Kontakt oss i dag for timebestilling eller spørsmål!

Bestill time nå

Hva vi vil – vår visjon

God tannhelse på lang sikt..

..gjennom samarbeid, tillit og etikk

Vår visjon er å se og anerkjenne hele pasienten, forebygge og behandle sykdom – smertefritt om mulig.

Dette tar tid – tid vi er villige til å bruke.

Gjennom kvalitet og samarbeid kan vi bidra til god tannhelse og god pasientøkonomi – på lang sikt.

Overgår forventningene Tannlege: Øyvind Simonsen Skrevet 2. mars 2015 Jeg gikk i 12 år uten å gå til tannlegen grunnet tannlegeskrekk. Jeg fant Øyvind Simonsen her på Legelisten og etter mye om og men tok jeg sjansen. Dette angrer jeg ikke på. En utrolig dyktig, morsom og rolig tannlege som hjelper deg med tannlegeskrekk. Anbefales på det sterkeste!

Super – Simonsen Tannlege: Øyvind Simonsen
Skrevet 10. april 2015
Jeg begynte hos 5-3 for noen år siden da jeg har slitt med sprøyteskrekk. Fåtallet vil vel kunne si at de ser frem til et tannlegebesøk, men Øyvind kombinerer humor og tannhelse på en måte som gjør besøket betydelig mindre ubehagelig for pasienten. Jeg skal flytte til Oslo, og var på min siste time i dag, men om jeg flytter til Bergen igjen er det ikke tvil om hvem jeg vil gå til :)
Beste anbefalinger!

Les flere pasienthistorier
mapsembed.com