Bestill time: 55 32 93 24
Adresse:
Strandgaten 5, Bergen Sentrum
Vis kart
Åpningstider:
Man-, ons- og fredag:
8-16
Tirsdag og torsdag:
8-18
E-post: post@5-3.no

Snorker sengepartneren din?

Har du – bruker du - ørepropper? Må du ”halv-vekke” partneren din for at du skal få sove? Hvordan er din - og hans/hennes – søvnkvalitet?

For mange er disse spørsmålene dessverre meget aktuelle. Spørsmålene – og svarene – er velkjente.  I år etter år er dette vanen på soverommet. Det er så vanlig at mange tror det må fortsette slik. Det må det ikke.

Noen er snorke-operert.  Noen har pustemaskin (c-pap). Mange som har pustemaskin bruker den ikke. Og snorkingen fortsetter. Snorking som plager andre. Snorking som gir deg selv – i tillegg til partneren din – dårlig søvn – lite søvn.

Hvorfor snorker vi?

Snorking skjer ofte på grunn av trangt svelg. Svelget blir trangere når en sover på ryggen. Og svelget blir trangere når en blir eldre – og tykkere. Snorkeoperasjoner har vist seg lite vellykket. Noen er re-operert. Og snorkingen fortsetter.

Når en snorker blir luftstrømmen til lungene redusert noe. Ved reduksjon av luft til lungene blir det mindre oksygen til lungene. Og mindre oksygen til lungene gir mindre oksygen i blodet – mindre oksygen til hjernen. Natt etter natt.

Hos noen kollapser svelget helt. Snorkingen stopper opp. Det skjer ingen luftgjennomstrømming til lungene. Oksygennivået i blodet synker. Ofte i mange sekunder. Ofte mange ganger for timen. Natt etter natt. Og hjernen får for lite oksygen. Hver natt. Fenomenet kalles søvn-apné. Nær en halv million nordmenn er rammet, les mer om søvn-apnè på forskning.no.

Hva kan skje når hjernen ikke får nok oksygen?

Hjernen er ømfintlig overfor mangel på oksygen. Det oppstår kroppslig alvorlig sykdom over tid. Man er ”trett når en våkner”. En blir uopplagt og initiativløs. En ”orker ikke”. I tillegg er der mye større fare for at en sovner når du kjører bil – i fjellveggen.

Snorkeskinne, en effektiv løsning

Det finnes en enkel måte å redusere både snorking og søvn-apné. Det skjer ved at en sover med en plastskinne. Skinne gjør at underkjeven presses frem noen millimeter. Tungen følger med. Svelget åpnes. Luftstrømmen bedres. Og hjernen blir glad og våken. Her finner du utdypende informasjon om snorkeskinner.

Og partneren din blir også glad – svært glad.

Kanskje er det slik at partneren din skal få en snorke-skinne (som du bruker) av deg?

Vi har mange års erfaring i dette. Vi har lang erfaring med flere ulike fabrikat skinner. Vi kan hjelpe deg. Vi kan hjelpe dere. Kontakt oss gjerne i dag for mer informasjon.

Kontakt oss i dag for timebestilling eller spørsmål!

Bestill time nå

Hva vi vil – vår visjon

God tannhelse på lang sikt..

..gjennom samarbeid, tillit og etikk

Vår visjon er å se og anerkjenne hele pasienten, forebygge og behandle sykdom – smertefritt om mulig.

Dette tar tid – tid vi er villige til å bruke.

Gjennom kvalitet og samarbeid kan vi bidra til god tannhelse og god pasientøkonomi – på lang sikt.

«Jeg leter alltid etter fagpersoner innenfor helsevesenet som er brutalt ærlig med meg. Det er det jeg liker og det som hjelper meg videre med eventuelle problemer jeg måtte ha helsemessig. Denne tannlegen er noe av det beste jeg har opplevd innenfor tannhelsesektoren! I starten var jeg satt ut over ærligheten hans, da man gjerne ikke er vant til det, men takket være hans ærlighet så har jeg for første gang i mitt liv brukt tanntråd. Helt fantastisk! For ikke å snakke om at jeg satte utrolig stor pris at han ikke tok et dypdykk i munnen min med det samme jeg lå i tannlegestolen. Han tok seg tid til å prate med meg og vi ssatt der og pratet LENGE før han i det hele tatt så på tennene mine! Han fjernet all frykt jeg hadde for undersøkelsen ved å snakke om dagligdagse, interessante temaer som hadde nada og niks med tenner å gjøre. Aldri opplevd å faktisk SNAKKE ansikt til ansikt med en tannlege før! NB! Dersom du ikke tåler å høre ting som de er, ikke eier selvironi eller er høytidelig, så anbefaler jeg ikke denne tannlegen til deg. Du må være forberedt på at han er ærlig (ikke på en frekk måte) med deg, men at han vil deg vel. Han tar faget sitt seriøst og engasjerer seg for tannhelse og sine pasienter. Hann er gull verdt!» Hentet fra legelisten.no, publisert 7.juni 2018.

Februar 2017: Etter mange år med dårlig søvn på grunn av snorking var tiden inne for å løse problemet. Jeg tok kontakt med Øyvind Simonsen ved Tannklinikken 5-3 AS i Bergen og forklarte han om problemet med snorking og pustebesvær. Fikk anbefalt å prøve en snorkeskinne som presser underkjeven litt frem så man for puste skikkelig. Var ganske så skeptisk til å begynne med om den ville fungere i mitt tilfelle, men kan skrive under på at den fungerer utmerket. Takk for god veiledning og fantastisk god services .

Les flere pasienthistorier
mapsembed.com