Bestill time: 55 32 93 24
Adresse:
Strandgaten 5, Bergen Sentrum
Vis kart
Åpningstider:
Man-, ons- og fredag:
8-16
Tirsdag og torsdag:
8-18
E-post: post@5-3.no

Snorker sengepartneren din?

Har du – bruker du - ørepropper? Må du ”halv-vekke” partneren din for at du skal få sove? Hvordan er din - og hans/hennes – søvnkvalitet?

For mange er disse spørsmålene dessverre meget aktuelle. Spørsmålene – og svarene – er velkjente.  I år etter år er dette vanen på soverommet. Det er så vanlig at mange tror det må fortsette slik. Det må det ikke.

Noen er snorke-operert.  Noen har pustemaskin (c-pap). Mange som har pustemaskin bruker den ikke. Og snorkingen fortsetter. Snorking som plager andre. Snorking som gir deg selv – i tillegg til partneren din – dårlig søvn – lite søvn.

Hvorfor snorker vi?

Snorking skjer ofte på grunn av trangt svelg. Svelget blir trangere når en sover på ryggen. Og svelget blir trangere når en blir eldre – og tykkere. Snorkeoperasjoner har vist seg lite vellykket. Noen er re-operert. Og snorkingen fortsetter.

Når en snorker blir luftstrømmen til lungene redusert noe. Ved reduksjon av luft til lungene blir det mindre oksygen til lungene. Og mindre oksygen til lungene gir mindre oksygen i blodet – mindre oksygen til hjernen. Natt etter natt.

Hos noen kollapser svelget helt. Snorkingen stopper opp. Det skjer ingen luftgjennomstrømming til lungene. Oksygennivået i blodet synker. Ofte i mange sekunder. Ofte mange ganger for timen. Natt etter natt. Og hjernen får for lite oksygen. Hver natt. Fenomenet kalles søvn-apné. Nær en halv million nordmenn er rammet, les mer om søvn-apnè på forskning.no.

Hva kan skje når hjernen ikke får nok oksygen?

Hjernen er ømfintlig overfor mangel på oksygen. Det oppstår kroppslig alvorlig sykdom over tid. Man er ”trett når en våkner”. En blir uopplagt og initiativløs. En ”orker ikke”. I tillegg er der mye større fare for at en sovner når du kjører bil – i fjellveggen.

Snorkeskinne, en effektiv løsning

Det finnes en enkel måte å redusere både snorking og søvn-apné. Det skjer ved at en sover med en plastskinne. Skinne gjør at underkjeven presses frem noen millimeter. Tungen følger med. Svelget åpnes. Luftstrømmen bedres. Og hjernen blir glad og våken. Her finner du utdypende informasjon om snorkeskinner.

Og partneren din blir også glad – svært glad.

Kanskje er det slik at partneren din skal få en snorke-skinne (som du bruker) av deg?

Vi har mange års erfaring i dette. Vi har lang erfaring med flere ulike fabrikat skinner. Vi kan hjelpe deg. Vi kan hjelpe dere. Kontakt oss gjerne i dag for mer informasjon.

Kontakt oss i dag for timebestilling eller spørsmål!

Bestill time nå

Hva vi vil – vår visjon

God tannhelse på lang sikt..

..gjennom samarbeid, tillit og etikk

Vår visjon er å se og anerkjenne hele pasienten, forebygge og behandle sykdom – smertefritt om mulig.

Dette tar tid – tid vi er villige til å bruke.

Gjennom kvalitet og samarbeid kan vi bidra til god tannhelse og god pasientøkonomi – på lang sikt.

«Har gått til Øyvind de siste gangene, og er svært fornøyd! Visdomstann er trukket helt uten problemer. Godt humør fra Øyvind gjør tannlegebesøket litt gøyere enn forventet hver gang.» Legelisten.no 11.september 2018

Fantastisk tannlege Tannlege: Øyvind Simonsen Skrevet 24. mars 2015. Skulle gjerne hatt noe konstruktivt å skrive, så dette virker mer troverdig.. men nei. Øyvind er en kjempe hyggelig type. Han er en knallflink tannlege.Han bruker god tid på å faktisk «undervise» pasienter i hvordan man skal ta vare på tennene sine. Noe alle tannleger skulle gjort, men jeg ikke har vært borti tidligere. Hvis du er i tvil om hvilken tannlege du skal velge, så trenger du ikke tvile lengre. Takk for kjempe service :-) Hilsen Studenten som reiser til Florida med friske tenner :-)

Les flere pasienthistorier
mapsembed.com