Behanling av snorking
Bestill time: 55 32 93 24
Adresse:
Strandgaten 5, Bergen Sentrum
Vis kart
Åpningstider:
Man-, ons- og fredag:
8-16
Tirsdag og torsdag:
8-18
E-post: post@5-3.no

Visdomstann, trekking og operasjon

Fra Wikipedia:

Visdomstennene er de tredje jekslene og dukker som regel opp i en alder fra 17 til 25. De blir som regel trukket hvis de kommer i konflikt med andre tenner. De fleste mennesker har fire visdomstenner, men det er mulig å ha flere eller færre.

Fjerning av visdomstenner

Ved Tannklinikken 5-3 fjernes visdomstenner enten ved vanlig tanntrekking eller ved en operasjon. Visdomstenner er i utgangspunktet like gode som alle andre tenner, men de har en uheldig beliggenhet langt bak i munnen ofte med for liten plass til at de kan stå fullt frembrutt. Vi bør fjerne visdomstenner med liten plass. Fjerningen skjer ved trekking eller ved en operasjon avhengig av tannens beliggenhet og tilgjengelighet.

Hvorfor får mange problemer med visdomstennene?

Visdomstennene bryter frem ved ca 17-25 års alder. De er de siste blivende jekslene som bryter frem. De aller fleste får visdomstennene. Noen har plass til dem og beholder dem ettersom de godt kan være velfungerende. Andre må imidlertid fjerne disse for å unngå komplikasjoner. Posisjonen gjør at de ofte er vanskelige å holde rene. Tannkjøttet kan bli irritert. I blant kan det hovne opp på grunn av bakterieinfeksjon.

Når bøs visdomstenner fjernes?

Hos enkelte har ikke tannbuen plass til visdomstennene, noe som fører til at tennene ikke har plass til å bryte frem på vanlig vis. Slik kan de kile seg fast under tannen foran. Beliggenheten til jekslene gjør at det blir vanskelig å holde rent, noe som kan gi en betennelse i tannkjøttet rundt tannen. Dette gir hevelse og kan være smertefullt. Dersom du får betennelse eller smerte, bør tennene normalt fjernes, da sannsynligheten for gjentakende smerter er stor. Visdomstenner er vanskelig å holde rene og utvikler ofte hull. Dersom hullet er stort, kan det være fordelaktig å fjerne tannen. Slik forenkles renholdet og det er ikke like lett for tennene foran å utvikle hull. Ved ca 25 års alder bør en vurdere og avgjøre plassforholdene. Ved liten plass fjernes visdomstenner i denne alderen. Senere blir selve kjevebenet mer kompakt, fjerning kan bli vanskelig.

Kirurgi

En frembrudd tann der hele kronen synes, trekkes på vanlig måte hos allmenntannlege. Dersom visdomstannen delvis er brutt frem, befinner seg i en ugunstig posisjon eller ligger under slimhinnen, bør den fjernes ved et mindre kirurgisk inngrep. Flere visdomstenner kan vanligvis fjernes samtidig. Ved kirurgisk trekking/operasjon er det normalt med hevelse og smerter de første dagene. Smertene dempes med smertestillende tabletter.

undefined

Ingen ventetid

Ved Tannklinikken 5-3 har vi egen oralkirurg som utfører denne typen kirurgi. Hos oss kommer du raskt til.

 Trygderefusjon

Ved fjerning av visdomstenner har du som pasient rett på trygderefusjon. Vi har direkte oppgjør med Helfo, noe som gjør alt enklere for deg. Du betaler kun en egenandel.

Kontakt oss i dag for timebestilling eller spørsmål!

Bestill time nå

Hva vi vil – vår visjon

God tannhelse på lang sikt..

..gjennom samarbeid, tillit og etikk

Vår visjon er å se og anerkjenne hele pasienten, forebygge og behandle sykdom – smertefritt om mulig.

Dette tar tid – tid vi er villige til å bruke.

Gjennom kvalitet og samarbeid kan vi bidra til god tannhelse og god pasientøkonomi – på lang sikt.

Vil først og fremst få lov til å fortelle for en fantastisk flott gjeng som jobber hos dere. Tusen tusen takk for flott hjelp, fantastisk behandling og ikke minst for den ubeskrivelige forståelsen, omtanken og ikke minst omsorgen dere viser deres pasienter! Gull verd!:)) Aldri før har jeg følt meg så godt ivaretatt!

Topp service! Tannlege: Øyvind Simonsen Skrevet 23. april 2015 Oppsøkte Tannlege Simonsen etter å ha knekt begge fortennene i en arbeidsulykke. Simonsen tar seg god tid til å forklare og er opptatt av at pasienten skal bli fornøyd, både helsemessig og estetisk. Topp behandling og resultat!

Les flere pasienthistorier
mapsembed.com