Bestill time: 55 32 93 24
Adresse:
Strandgaten 5, Bergen Sentrum
Vis kart
Åpningstider:
Man-, ons- og fredag:
8-16
Tirsdag og torsdag:
8-18
E-post: post@5-3.no

Tannbleking

Det foregår en naturlig endringsprosess i tennene tilsvarende som for resten av kroppen. ”Nerven” trekker seg tilbake. Tennene blir da gulere/mørkere. I tillegg vil røyking, kaffe, te og vin påvirke tennenes utseende.

Tannklinikk 5-3 tilbyr tannbleking som er både ufarlig og som ikke skader tennene. Vi leverer tannbleking fra Opalescence

 

Ved kraftige lyse/hvite eller brune misfarginger ”inne” i tennene – i eller under emaljen – kan vi tilby en ny og meget effektiv behandling: ICON. (http://dk.drilling-no-thanks.com/homepage.dk/). Vi kan da bedre tennenes utseende selv om misfargingene sitter dypt – så som misfarging grunnet for stort fluorinntak eller emaljemisdannelser. Forut for ICON-behandlingen bør bleking med Opalescence være gjennomført.

Hvem kan bleke?

Alle kan i utgangspunktet bleke tennene men eventuelle hull bør behandles først. I tillegg må tannkjøttet være friskt. En grundig undersøkelse hos tannlegen før bleking er derfor nødvendig. Fyllinger og kroner påvirkes ikke av blekingen.  Gravide og ammende behandles ikke.

Selve tannblekingen

Vi tar et avtrykk av tennene dine og lager en myk blekeskinne i plast. Denne får du med hjem sammen med blekegeleen Opalescence.  Gelen legges i skinnen som plasseres på tennene. Med Opalescence kan du bleke natt- eller dag tid. Normal behandlingstid er 3 – 5 netter. Dersom du ønsker å bleke tennene på dagtid, skal blekeskinnen brukes 1-2 ganger daglig i 1-4 timer pr. gang.Blekeskinnen kan også benyttes som en kombinasjon av dag- og nattbleking.

Hvor lenge varer blekingen?

Tannbleking er ingen permanent behandling. De fleste pasienter har et resultat som varer i flere år, mens andre trenger ny behandling etter ca 1,5 år. Tennene utsettes daglig for fargepigmenter som tobakk, kaffe og rødvin. Disse har negative virkninger. Vi anbefaler god munnhygiene for å beholde effekten etter blekingen.

Eksempler på mat og drikke du bør unngå mens du bleker og en uke etter avsluttet bleking:

  • Rødvin
  • Cola, brus generelt, juice og saft
  • Kaffe, te, kakao
  • Røyk, snus og annen tobakk
  • Lakris
  • Bær og syltetøy
  • Alt som vil sette farge på en hvit skjorte (inkl. leppestift)

Bivirkninger

Enkelte pasienter kan oppleve overfølsomhet (ising) i tennene kort tid etter behandlingen. Symptomene kan reduseres ved effektiv bruk av fluorskylling en periode både før, under og etter behandlingen. Ved ytterligere problemer, rådfør deg med din tannlege.

 

undefined

Kontakt oss i dag for timebestilling eller spørsmål!

Bestill time nå

Hva vi vil – vår visjon

God tannhelse på lang sikt..

..gjennom samarbeid, tillit og etikk

Vår visjon er å se og anerkjenne hele pasienten, forebygge og behandle sykdom – smertefritt om mulig.

Dette tar tid – tid vi er villige til å bruke.

Gjennom kvalitet og samarbeid kan vi bidra til god tannhelse og god pasientøkonomi – på lang sikt.

Topp service! Tannlege: Øyvind Simonsen Skrevet 23. april 2015 Oppsøkte Tannlege Simonsen etter å ha knekt begge fortennene i en arbeidsulykke. Simonsen tar seg god tid til å forklare og er opptatt av at pasienten skal bli fornøyd, både helsemessig og estetisk. Topp behandling og resultat!

Jeg ville bare sende en mail for å si at jeg aldri har opplevd bedre service hos en tannlege enn det jeg fikk hos deg og dere! Det var faktisk en fornøyelse å dra til tannlegen, noe som vanligvis er helt grusomt. Jeg følte virkelig at jeg fikk god behandling og svar på spørsmålene og problemene med tennene mine. I tillegg synes jeg du var så blid, interessert og informativ i forhold til andre tannleger jeg har hatt. De andre ansatte var også skikkelig glade og snille.

Les flere pasienthistorier
mapsembed.com